twijfel jij over een hbo-opleiding?

pilot programma | Empower VO/MBO

Wat is Empower?

De stap naar het hbo kan lastig zijn. Niet alleen omdat er zoveel te kiezen valt, maar ook omdat de manier van onderwijs op een hbo waarschijnlijk anders is dan je gewend bent op je eigen school. Dat kan voor gevoelens van onzekerheid en stress zorgen. Wat wil ik nou eigenlijk? Kan ik dat wel? Waar kom ik terecht?

Om de overgang naar het hbo zo soepel mogelijk te maken, ontwikkelden we vanuit Fontys Pulsed een aantal activiteiten onder de naam Empower. Voor als je hulp zoekt bij het maken van een bewuste studiekeuze, maar ook als je nieuwsgierig bent hoe het is om in de onderwijsomgeving van Fontys Pulsed aan een uitdagend project te werken.
De focus van Empower ligt op persoonlijke ontwikkeling en het leren maken van keuzes die bij je passen. Je leert jezelf (nog) beter kennen, ontdekt waar je energie van krijgt en waar je passie en talenten liggen, zodat je daarna gericht kunt zoeken naar opleidingen die daarbij passen.

Bij Pulsed werken we met open-ended challenges. Binnen de kaders van zo’n challenge krijg je veel ruimte om deze op je eigen manier aan te pakken en uit te werken. Dat is leuk, want het zorgt voor een uniek proces en resultaat. Maar het is ook zinvol, want door die manier van werken, worden jouw talenten, karaktereigenschappen en voorkeuren zichtbaar.

Ons Empoweraanbod bestaat uit verschillende activiteiten, van korte challenges tot een hele module van een aantal weken.

Empower challenges (havo/vwo/mbo)

Zit je in het (voor)examenjaar van havo, vwo of een mbo-4 opleiding en wil je op een praktische manier onderzoeken welke studie écht bij jou past? Wil je dit niet alleen doen door erover na te denken, maar ook door te doen, ervaren en maken? Dan is een korte Empowerchallenge iets voor jou!

Inschrijven voor een open-ended challenge bij Pulsed kan meerdere keren per jaar. Je kunt kiezen of je individueel aan de slag gaat of liever in groepsverband werkt.Talentontwikkeling en oriëntatie op studiekeuze staan in beide challenges centraal.

Het programma vindt plaats onder schooltijd, dus als je wilt meedoen, is het belangrijk dat jouw school en je ouders op de hoogte zijn.

My spark.

Individueel voer je een korte, praktische open-ended challenge uit die gericht is op het vinden van jouw “spark” (waar word ik blij van) en het ontdekken van jouw talenten.

Duur: 6 dagen, verspreid over twee weken
Contactdagen: maandag, dinsdag, woensdag
Tijd: 09:30 - 16:00 uur
Data: op aanvraag

Meaningful you.

Met een groepje van maximaal 5 deelnemers voer je een groepschallenge uit waarin je samen iets gaat ontwerpen en maken waarmee je van betekenis bent voor een specifieke doelgroep.

Duur: 6 dagen, verspreid over twee weken
Contactdagen: maandag, dinsdag, woensdag
Tijd: 09:30 - 16:00 uur
Data: op aanvraag
Schrijf je in!

Hbo voorbereidingsmodules (havo/vwo en mbo)

Niet weten wat je vervolgstap is, kan gevoelens van stress en onzekerheid met zich meebrengen. Daarom ontwikkelden we bij Fontys Pulsed de hbo voorbereidingsmodules Empower Kickstart voor leerlingen van havo/vwo en voor mbo-studenten. Niet om je voor te bereiden op een specifieke opleiding, maar juist om je te helpen met het verkennen van alle mogelijkheden om vervolgens een bewuste keuze te maken.

Ben je bijna klaar met je huidige opleiding en heb je nog steeds geen flauw idee wat je daarna wilt gaan doen? Neemt de stress toe omdat je nu écht bijna moet kiezen? Wordt het doorstuderen? Of stel je de keuze nog even uit met een tussenjaar?


In deze module doe je onderzoek naar jezelf en koppel je deze inzichten aan opleidingen die mogelijk passen bij jouw passie, talenten, karaktereigenschappen en leervoorkeuren. Dat doe je niet (alleen) op een theoretische manier, maar juist door veel te doen, ervaren, maken en erop uit te gaan.

De bijeenkomsten voor havo/vwo zijn op donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur.De bijeenkomsten voor mbo zijn op vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.
Klik hier voor meer informatie over de hbo voorbereidingsmodules voor havo/vwo.

Aanmelden is helaas nog niet mogelijk. Wil je toch alvast op de deelnemerslijst of wil je meer weten over het programma? Stuur dan een mailtje naar s.vandenwildenberg@fontys.nl
Klik hier voor meer informatie over de hbo voorbereidingsmodules voor mbo.
heb je andere vragen?

Heb je nog vragen of wil je in contact komen met de programmaleider van Empower VO? Vul dan onderstaand formulier in. We komen graag met je in contact!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form...