do you need a boost?

pilot programma | Empower VO/MBO

Empower VO/MBO

Het maken van toekomstplannen heeft niet altijd de hoogste prioriteit op school. Soms ontbreekt ook de nodige zelfkennis om te weten wat je nou echt leuk vindt en goed kan. Maar opeens is het dan zover. Het examen nadert en je moet tóch dat belangrijke besluit nemen. Doorstuderen? Of eerst een tussenjaar om de keuze nog even uit te stellen?

Het zetten van de stap naar het hbo kan gevoelens van stress en onzekerheid met zich meebrengen. Daarom werkt Fontys Pulsed nu samen met verschillende scholen aan de ontwikkeling van Empower VO/MBO; een reeks uitdagende activiteiten waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat.
Empower VO/MBO is bedoeld voor middelbare scholieren en mbo-studenten die een extra boost kunnen gebruiken om vol zelfkennis, zelfvertrouwen en overtuiging aan een hbo-opleiding te beginnen. Maar ook voor degenen die juist géén last hebben van keuzestress of onzekerheid, maar snakken naar extra uitdaging en zelfstandigheid in hun leerproces.

Meld je aan voor een challenge

Empower VO/MBO is nieuw. Alle activiteiten die we ontwikkelen, proberen we al in een vroeg stadium uit, om ze vervolgens te kunnen verbeteren en uitbreiden. Het zijn dus nog pilots.

Voor bovenbouwleerlingen van havo/vwo en mbo 4-studenten hebben wij alvast twee challenges ontwikkeld. Deze zijn zo op elkaar afgestemd dat je je kunt inschrijven voor één van de twee challenges of een totaalprogramma van vier weken kunt volgen (3 dagen per week).

My spark.

Individueel voer je een korte, open-ended challenge uit die gericht is op het vinden van jouw “spark” (fascinatie) en het ontdekken van jouw talenten.

Duur: 6 dagen, verspreid over twee weken
Startdatum: 14 Nov. (14-15-16 en 21-22-23 Nov.)
Contactdagen: maandag, dinsdag, woensdag

Meaningful you.

Met een groepje van maximaal 5 deelnemers voer je een groepschallenge uit waarin je samen iets gaat ontwerpen en maken waarmee je van betekenis bent voor een specifieke doelgroep.

Duur: 6 dagen, verspreid over twee weken
Startdatum: 28 Nov. (28-29-30 Nov. en 5-6-7 Dec.)
Contactdagen: maandag, dinsdag, woensdag

The full package.

Nadat je de individuele challenge (My spark) hebt gedaan, voer je ook de groepschallenge uit (Meaningful you). Daarnaast volg je in deze weken ook drie sessies van een uur van onze ervaren Fontys studiekeuzebegeleiders waarin je gaat onderzoeken welke studies het beste aansluiten bij jouw unieke persoonlijkheid, interesses en talenten.

Duur: 12 dagen, verspreid over vier weken
Startdatum: 14 Nov. (14 Nov. t/m 7 Dec.)
Contactdagen: maandag, dinsdag, woensdag
Schrijf je in!
heb je andere vragen?

Is er iets niet duidelijk voor je of heb je nog andere vragen, neem dan gerust contact met ons op. We komen graag met je in contact!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form...