For Students
solutions
solutions
solutions
For Educators
Contact UsApply
solutions
solutions
solutions
solutions
solutions
solutions
solutions
solutions
solutions

Associate Degree  |   Human Centered Engineered

Word de maker

van morgen

Werk met praktijkgerichte opdrachten aan oplossingen waarbij de mens centraal staat.

De Associate Degree in Engineering ontbrandt jouw innerlijke vonk voor doelgericht vakmanschap. Technische innovaties en voortdurende ontwikkeling van materialen en productietechnologieën hebben ons geholpen een wereld te bouwen waarin alles maakbaar is. Een perceptie die helaas ook heeft geleid tot een consumptie- en wegwerpmaatschappij. Door de wereldwijde problemen en de veranderingen in ons denken over duurzaamheid, is er nu meer dan ooit een universele behoefte aan bewuste ingenieurs die in staat zijn ontwerp en vakmanschap met elkaar te verbinden.

Met de focus op persoonlijke en professionele groei, los je uitdagende problemen op die leiden tot betekenisvolle, praktische producten met een maatschappij-veranderende impact. Tegelijkertijd stelt de Associate Degree je in staat een overtuigende en waardevolle rol te spelen bij het vertalen van strategie naar concrete actie.

Maak jij het praktische verschil?

Diploma behaald, lange zomer voor de boeg ... maar dan? Beviel je vorige studie toch minder goed? Wil je nu graag professioneel met je passie voor techniek en innovatie aan de slag? Maar zie je nog vier jaar theorie stampen niet zitten? Komt mooi uit! De Associate Degree Engineering van Fontys Pulsed leidt je in 2 jaar op tot gewilde allround engineer.

Uh … wat doet een engineer eigenlijk?

Als engineer ben je de onmisbare schakel tussen techniek en gebruiker. Want, een innovatie kan nog zo gaaf klinken, als niemand erop zit te wachten, is-ie waardeloos. Dus denk en bouw je mee aan technische oplossingen die wel het verschil maken. Die de wereld duurzamer, het leven eenvoudiger en mensen blijer maken.

Dat doe je voor allerlei bedrijven en branches: van hightech tot zorg en van multinational tot startup. Als technisch ontwerper, projectleider of als eigen baas, met jouw dijk van een innovatie.

Leuk toekomstbeeld, toch?

Maar hoe kom je daar? Met Fontys Pulsed dus. Hier ga je meteen vol aan de slag. Vanaf dag één draait het om de echte praktijk. Én om je netwerk. De opleiding bestaat namelijk uit uitgebreide challenges die je uitvoert mét en bij organisaties in de hightech Brainport regio.

Die spannende uitdagingen ga je in teamverband, als duo, en soms alleen aan. Gaandeweg leer je verschillende sectoren, gebruikers en technische onderdelen door en door kennen. In de ene challenge ontwerp je een technische oplossing die de zorg optimaliseert, in de volgende ontwikkel je je eigen innovatie, van business idee via prototype tot eerste product. Zet in de laatste challenge je eigen onderneming op of maak je onmisbaar bij je droomwerkgever. Het ligt in jouw handen.

Klinkt tof maar pittig?

Geen stress! Tegenover die uitdagende praktijkweken staan rustigere slow cooking weeks. Weken waarin we samen met jou werken aan je ontwikkeling, persoonlijk en professioneel. Want voor Fontys Pulsed draait om het ontdekken, ontwikkelen en gebruiken van jouw unieke talenten. Eenmaal afgestudeerd staan bedrijven, technisch en niet-technisch, voor je in de rij. Een relaxte gedachte, zo aan de start van je vakantie!

Ga jij de uitdaging aan?

STORIES

Discover projects by
Embrace TEC students.

Voor meer informatie over o.a. het aanmelden voor meeloopdagen, (online) voorlichtingen en open dagen, zie:

Bekijk de agenda!

Aanmelden voor de Associate Degree engineering doe je via Studielink. Daarna krijg je van ons een mini-challenge om op te lossen. Zo leren wij jou en jij ons vooraf al beter kennen. Weet jij zeker dat deze opleiding echt bij je past en kunnen wij je nog beter helpen je Pulsed-tijd tot een succes te maken.

Meld je aan!

Wat is een Associate Degree?

Een Associate Degree is een praktijkgerichte, 2-jarige hbo-opleiding (niveau 5). Het zit dus tussen een mbo en bachelor diploma in. Hierdoor vergroot je je kans op een baan, zonder meteen een volledige vierjarige bacheloropleiding te volgen.

Discover more stories

See all stories ➔

DO YOU HAVE QUESTIONS?

Lets Talk

WANNA GRAB A COFFEE

WANNA GRAB COFFEE?

Write Us!

DO YOU HAVE QUESTIONS?

CONTACT US

Our door is always open for a cup of coffee.

Rachelsmolen 1,
5612 MA Eindhoven

But if you want to share your idea or ask your question right away, feel free to drop a line.

WhatsApp: +31 6 13701462
Email: pulsed@fontys.nl
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Please refresh and try again.