solutions
solutions
solutions

Kickstart Program | Empower VO / MBO

Twijfel jij over je 

hbo-opleiding?

Empower VO/ MBO

Als je bijna klaar bent met de middelbare school of het mbo, kan het kiezen van de volgende stap in je opleiding behoorlijk eng voelen. Maar geen zorgen: Pulsed Empower staat voor je klaar. Met dit inspirerende, uitdagende programma helpen we je om jouw unieke kwaliteiten te ontdekken en ze op bevredigende wijze in te zetten. Empower richt zich op jouw wensen, behoeften en vaardigheden en helpt je de richting te vinden die perfect bij jou past.

Empower draait allemaal om de kracht van creëren. De nadruk ligt op leren door ervaring op te doen, dingen te doen, soms te falen en opnieuw te beginnen tot je uiteindelijk succes behaalt. Daarom zijn boeken optioneel, niet verplicht. Empower verandert elke dag in een spannend avontuur vol technologie, ondernemerschap en creativiteit. Tegelijkertijd blijf je sociaal verbonden met andere studenten en docenten.

Terwijl je relevante en prikkelende kennis en vaardigheden ontwikkelt, samen met een zelfverzekerd en bewust denkpatroon, staan docenten en coaches altijd aan je zijde. Ze ondersteunen je bij elke stap met de persoonlijke aandacht die je nodig hebt.

Wil je jouw unieke kwaliteiten ontdekken en de richting vinden die het beste bij je past? Neem volledige controle over je toekomst en meld je aan voor Empower.

Wat is Empower precies?

Om de overgang naar het hbo zo soepel mogelijk te maken, ontwikkelden we vanuit Fontys Pulsed een aantal activiteiten onder de naam Empower. Voor als je hulp zoekt bij het maken van een bewuste studiekeuze, maar ook als je nieuwsgierig bent hoe het is om in de onderwijsomgeving van Fontys Pulsed aan een uitdagend project te werken.

De focus van Empower ligt op persoonlijke ontwikkeling en het leren maken van keuzes die bij je passen. Je leert jezelf (nog) beter kennen, ontdekt waar je energie van krijgt en waar je passie en talenten liggen, zodat je daarna gericht kunt zoeken naar opleidingen die daarbij passen.

Bij Pulsed werken we met open-ended challenges. Binnen de kaders van zo’n challenge krijg je veel ruimte om deze op je eigen manier aan te pakken en uit te werken. Dat is leuk, want het zorgt voor een uniek proces en resultaat. Maar het is ook zinvol, want door die manier van werken, worden jouw talenten, karaktereigenschappen en voorkeuren zichtbaar.

Next 15 weeks
of Embrace TEC

With the whole minor group, you start working on group challenges that all last from one to 5 weeks. One of them is a meaningful Pulsed for Good challenge that includes mini-challenges and active work around a cause or an initiative that has an impact on society.

During these weeks of challenge work, you have the freedom to decide what kind of role you want to take and what you would like to learn during the process. You also choose a unique track to further work on your personal purpose or develop your entrepreneurial skills or business.

Each week you have three working days in the Pulsed room, divided into challenge days (Wednesday, Thursday) and a track day (Tuesday).

Studiekeuze programma's

Zit je in het (voor)examenjaar van havo, vwo of een mbo-4 opleiding en wil je op een praktische manier onderzoeken welke studie écht bij jou past? Schrijf je dan in voor Empower. Je kunt kiezen uit verschillende programma's, van kortere Empower Challenges tot een hele module Empower Kickstart van een aantal weken.

Empower Challenges (HAVO/VWO/MBO)

STORIES

Discover projects by
Embrace TEC students.

Empower Challenges starten meerdere keren per jaar. Je kunt kiezen of je individueel aan de slag gaat of liever in groepsverband werkt. In beide staat talentontwikkeling en oriëntatie centraal. Het programma vindt plaats onder schooltijd, dus als je wilt meedoen, is het belangrijk dat jouw school en je ouders op de hoogte zijn.

Data:
Maandag, dinsdag, woensdag: 13, 14, 15 november
Maandag, dinsdag, woensdag: 20, 21, 22 november

My spark

Individueel voer je een korte, praktische open-ended challenge uit die gericht is op het vinden van jouw “spark” (waar word ik blij van) en het ontdekken van jouw talenten.

Duur: 6 dagen, verspreid over twee weken
Contactdagen: maandag, dinsdag, woensdag
Tijd: 09:30 - 16:00 uur

1
Schrijf je in
2

Meaningful You

Met een groepje van maximaal 5 deelnemers voer je een groepschallenge uit waarin je samen iets gaat ontwerpen en maken waarmee je van betekenis bent voor een specifieke doelgroep.

Duur: 6 dagen, verspreid over twee weken
Contactdagen: maandag, dinsdag, woensdag
Tijd: 09:30 - 16:00 uur

Schrijf je in
Schrijf je in

Empower Kickstart (HAVO/VWO/MBO)

In deze module doe je onderzoek naar jezelf en koppel je deze inzichten aan opleidingen die mogelijk passen bij jouw passie, talenten, karaktereigenschappen en leervoorkeuren. Dat doe je niet (alleen) op een theoretische manier, maar juist door veel te doen, ervaren, maken en erop uit te gaan.

De bijeenkomsten voor havo/vwo zijn op donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. De bijeenkomsten voor mbo zijn op vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.

Data voor havo/vwo

Donderdag, 28 September
Donderdag, 12 Oktober
Donderdag, 2 November
Donderdag, 23 November
Donderdag, 7 December
Donderdag, 14 December
Donderdag, 11 Januari
Donderdag, 1 Februari

2023
2023
2023
2023
2023
2023
2024
2024

1
Meer informatie

Data voor mbo

Vrijdag 24 november
Vrijdag 8 december
Vrijdag 15 december
Vrijdag 12 januari
Vrijdag 19 januari 2024

2023
2023
2023
2024
2024

1
Schrijf je in

Discover more stories

See all stories ➔

DO YOU HAVE QUESTIONS?

Lets Talk

WANNA GRAB A COFFEE

WANNA GRAB COFFEE?

Write Us!

DO YOU HAVE QUESTIONS?

CONTACT US

Our door is always open for a cup of coffee.

Rachelsmolen 1,
5612 MA Eindhoven

But if you want to share your idea or ask your question right away, feel free to drop a line.

WhatsApp: +31 6 13701462
Email: pulsed@fontys.nl
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Please refresh and try again.